tisdag 28 februari 2012

Tisdag!

Idag efter frukost pärlade många av barnen. En del gjorde pärlplattor och andra gjorde armband. Det är lite "pilligt" men barnen kämpar på och är så nöjda med det färdiga resultatet!

Elefantgruppen samlades i röda rummet som vanligt. Barnen hittar fort sina foton på golvet som också är deras platser och sätter sig där. Vi gick igenom dag, månad, väder och räknade barnen. Sedan parade vi ihop bild med föremål, groda, spindel, nyckelpiga och snigel. Vi gjorde tecknen också för dessa föremålen och barnen försöker verkligen så gott de kan! Det är riktigt kul att se! Sedan sjöng vi sångerna med tillhörande rörelser som förknippas med föremålen. 

Kottarna gick också igenom dag, månad mm. De hade besök av mamma Mu och kråkan. Samlingen avslutades med att alla barnen ritade favoritsaken om vintern. De fina teckningarna sitter på väggen vid krokarna!

Pärongruppen samlades inne på Delta, som de brukar göra. De gjorde Kims lek och pratade om fordon och vad man kan lasta på de olika fordonen. Ett av barnen sa att man kunde lasta döda djur på lastbilen. Då sa en flicka att när djuret har dött då kommer prinsessor och prinsar och tar hand om det. En pojke säger då att vi äter upp djuren när de dött! Härliga tankar och kommentarer!

Efter våra grupper gick vi ut på gården och lekte i vattenpölarna:) Barnen älskade det och var fullt sysselsatta hela tiden ute!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar