torsdag 9 februari 2012

Pärongruppen experimenterar med snö!

I tisdags pratade vi om vintern och sjöng vintersånger. Vi sjöng jag ser det snöar och lärde oss en ny som heter snögubben.


Vi gör frukterna på teckenspråk!


Äpple


Vi lekte en lek. Barnen var snöflingor som dansade "virvlade" omkring till musik. När musiken stannade föll de till marken. Vi gömde ett barn under en filt och de andra fick gissa vem av kamraterna som saknades.




I onsdags fortsatte vi prata om vintern. Vi lärde oss en ny sång och en ny ramsa om snögubben. Sen gick vi ut och målade med vattenfärger i snön. Vad vackert det blev!





Idag har vi  gjort snö experiment och tagit in snö på avdelningen. Vi la snö i en kanna och i ett melitta papper för att se vad som hände. Barnen fick gissa och många trodde det skulle smälta, vilket det också gjorde. Vi visade barnen hur smutsig snön kan vara. 


Vi målade vi snö med glitter. För när det är kallt så glittrar snön! 


Vi hällde också vatten i tre glas med karamellfärg i och satte in i frysen. Nästa vecka ska vi se vad som hänt! Vi pratade om vad man kan göra med is och fick förslag som att åka skridskor och hacka på isen. Alltid lika roligt att höra deras funderingar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar