tisdag 15 maj 2012

Får och get

Denna veckan fortsätter vårt bondgårdstema med djuren får och get. Vi har pratat om bokstäverna Ff och Gg. Veckans ord är får och get och veckans ramsa är så här:

Ett får och en get är ganska lika
fåret har ull och geten har skägg
men ingen lägger ägg!
Bäää säger fåret
och geten määä.
Båda gillar gräset grönt
för det tycker de är skönt!


Idag efter frukost tillverkade barnen vars ett får av en kotte och lite ull. Det blev jättesöta får som finns att titta på på vår temahylla inne på avdelningen!





På samlingen pratade vi om fåret och geten, veckans bokstav, veckans ramsa och så fick barnen känna på lamm-skinn och får-skinn. Det var mjukt, skönt och mysigt tyckte barnen!



När vi kom ut gav vi oss iväg på promenad för att leta efter geten i en hage uppe vid ängen. När vi kom fram till hagarna var det tomt i de flesta och vi ropade efter geten. Efter bara ett litet tag upptäckte vi hästarna och geten i en hage en bit bort. Vi traskade bort dit och geten kom springande fram emot oss precis som att den blev glad att se alla barnen! Vi tittade på hästarna och geten en bra stund innan vi gick mot förskolan igen! Så härligt är det att vi har nära till djur här på förskolan!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar