torsdag 22 september 2011

Pärongruppens vecka!

I tisdags samlades vi i "vårt" rum som finns inne på Delta. Barnen hittade sina prickar med sitt namn på och satte sig där så vi kunde börja samlingen. Idag kom Fabian och Rosetta på besök igen och barnen kom ihåg dem sen sist! Vi tittade på Fabians kroppsdelar och satte ut ordlappar på kroppsdelarnas namn. Barnen är redan väldigt duktiga på att se vilken ordlapp som hör till vilken kroppsdel, kul! Efter samlingen hann vi med en utestund på gården!

Onsdagen betyder utedag:) Vi gick iväg till ängen vid 9-tiden. Väl framme åt vi frukt och drack lite vatten. Sedan lekte barnen lite fritt innan vi lekte lite grupplekar. Vi lekte ballongen och getingen, då vi står i en ring och blåser upp en ballong tills armarna är sträckta på alla. Då kommer en geting och spräcker ballongen och alla ramlar ner på marken! Vi leker den gång på gång och barnen får önska färg på ballongen och får turas om att vara geting. Barnen verkar gilla denna leken mycket då de önskade att leka den även denna gång på ängen. Sedan lekte vi "kom alla mina kycklingar". Några barn var varg, några mammor och resten kycklingar. Kul att se att barnen gillar att vara med att leka! Tillbaka på gården åt vi god lunch utomhus och sedan lekte vi i pärongruppen ute till mellanmålet medan de andra barnen sov.

Torsdagens gruppsamling började vi inne i "vårt" rum. Vi räknade alla barnen, på engelska och svenska. Vi pratade om vilka som saknades idag och sjöng namnsången. Sedan åt vi frukt innan vi gick ut i ateljén för att göra älgar av hand- och fotavtryck. Några ville absolut inte göra fotavtryck så då gjorde de enbart handavtryck istället, vilket gick lika bra det:) Fina avtryck blev det i alla fall!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar